Termotratare lemnului (tratamentul termic)

Termotratarea (tratarea termica a lemnului) este un proces ce foloseste exclusiv vapori de apa (abur) si caldura, lemnul termotratat isi imbunatateste astfel proprietatile fizice si chimice, avand o durata de viata mult mai ridicata decat lemnul netratat termic, avand o multitudine de aplicatii atat pentru uz interior cat si exterior.

Lemnul termotratat va avea performante foarte ridicate in orice tip de climat, va fi reszistent la daunatori iar durata de viata a lemnului va creste semnificativ cu efort minim de in timp.

Termotratarea lemnului este un proces ecologic

In procesul de termotratare nu sunt utilizate nici un fel de produse chimice, doar apa si aer incalzit de 190-240 grade, astfel ca acest produs este 100% natural. Aceasta face ca lemnul termotratat sa fie solutia perfecta pentru o serie de aplicatii, precum deck-ul, garduri, placari interioare/exterioare.

In urma procesului de termotratare nu rezulta deseuri, reziduuri, resturi , precum este situatia in toate celelalte sisteme de tratare prin impregnare cu diferite substante chimice

Cere ofertă de preț!

Aplicăm tratament termic pentru minim 10 mc de lemn.

suna acum Ofertă pe email 0726.700.990 Oferta pe email

Proprietati lemn termotratat

Stabilitate , durabilitate in timp, performanta

In cadrul procesului de termotratare se rup vasele capilare, care conduc apa prin lemn, astfel ca lemnul termotratat va fi inert: dimensiunea va fi una stabila, nu se va mai umfla/contrage la contactul cu apa/aerul, va avea conductivitate foarte scazuta si continut scazut de apa in molecule.

Lemnul termotratat isi va mentine forma si nu va fi supus presiunii intemperiilor, putand fi utilizat la exterior cu mentenanta regulata a suprafetei pentru a il proteja de efectele naturale ale expunerii la soare.

Astfel, proprietatile lemnului termotratat sunt:

  • stabilitate dimensionala ridicata rezistenta crescuta fata de intemperii
  • rasinile vor fi scoase din lemnul de rasinoase
  • culoarea lemnului va fi omogena in toata masa lemnului
  • culoarea poate fi controlata cu procesul de crestere in temperatura

Rezultatul termotratarii este un produs exceptional

Termotratarea va accentua venatura lemnului, culoarea caramel deschis pana la bej inchis functie de cerinte va face din acest produs o solutie arhitecturala de exceptie

Echipamentul folosit in procesul de tratament termic al lemnului

Echipamentele detinute sunt BASCHILD ITALIA (www.baschild.com) foarte competitive, de ultima generatie. Solutia tehnologica decisa a fost aleasa astfel pentru a se adapta la necesitati diferite, functie de specia de lemn dorita, temperatura necesara (190-240 grade C), diferite dimensiuni

Intreaga instalatie de termotratare este 100% INOX, inclusiv podeaua, sudata in mediu controlat cu Argon, ventilatoare DLK Germania, rulmenti speciali de inalta temperatura SKF Germania, motoare electrice Siemens, masurare umiditate aer in camera cu psihometre, prin tehnologia de bulb umed/bulb uscat, generatie 2019.

Tehnologie folosită pentru termotratarea lemnului Tehnologie folosită pentru termotratarea lemnului

Cere ofertă de preț!

Aplicăm tratament termic pentru minim 10 mc de lemn.

suna acum Ofertă pe email 0726.700.990 Oferta pe email