Cum poate fi utilzat lemnul tratat termic la exterior?

Utilizările pentru exterior ale lemnului termotratat pot fi multiple având în vedere durabilitatea, stabilitatea și eficiența pe care acesta o are în raport cu sectorul amenajărilor exterioare și construcțiilor de orice tip deoarece oferă o alternativă ecologică la materialele tradiționale și are o estetică plăcută.

Lemnul este o sursă regenerabilă doar dacă este exploatat corespunzător. De la procesul de debitare, uscare și tratare termică pâna la reciclarea acestuia.

Placări de cladiri

Lemnul tratat termic poate fi o alternativă ecologică la materialele de construcție tradiționale, în special atunci când se iau în considerare aspecte precum durabilitatea, proveniența lemnului și procesele de producție.

Garduri și porti

Tavane din lemn

Foișoare de lemn

Locuri de luat masa, mese de exterior

Căzi hidromasaj exterior

Pontoane

Terase și alei

Elemente arhitecturale

Deck-uri și terase din lemn

Lemnul termotratat poate prelua fară probleme atât căldură și razele UV cât și vremea rece, ploaia și zăpadă. Folosirea uzuală include placări exterioare de clădiri și fațade, deck de lemn, garduri, mobilier de gradina și acoperișuri și pergole pentru clădiri. La exterior se recomandă ca lemnul fie protejat prin aplicarea unui strat opțional de ulei, tratament care îmbunătățește rezistenta lemnului la intemperii, îi menține culoarea și îl protejează de apă.

Datorită faptului nu este tratat chimic, nu are rășini, acest lemn se poate profila, se poate aplica adeziv, vopsea, lac, ulei, vopsea antifoc sau poate fi lăsat în stare naturală.

Indiferent de tipul de lemn pe care îl alegeți, este important să îl tratați și să îl întrețineți corespunzător pentru a prelungi durabilitatea și aspectul său. Aplicarea de finisaje protectoare sau vopsele speciale pentru lemn poate ajuta la protejarea lemnului împotriva deteriorării cauzate de expunerea la intemperii. De asemenea, asigurați-vă că instalați corespunzător lemnul și că respectați regulamentele locale și naționale pentru construcții exterioare.